loader image

Inspiration

Tips: 14 nyårslöften du faktiskt kan hålla!

5 januari, 2021

Nyårslöften. Samma sak varje år. Man sätter stora mål, ibland lyckas man faktiskt hålla sig till planen en liten stund - meeen sen rinner det ut i sanden. Känner du igen dig? Här har jag listat 14 förslag på nyårslöften som faktiskt är möjliga att hålla!

I år har jag bestämt mig för att sätta realistiska mål. Jag har försökt sätta mål som jag faktiskt kan uppnå utan att behöva genomgå en hel livsstilsförändring. Varsågod, här har du min lista med idéer – hoppas du hittar något som kan passa dig! 🤗

  • Läs mer böcker. Om du, precis som jag, känner att du inte riktigt har tid att läsa en fysisk bok – då kan BookBeat eller Storytel vara något för dig! Med ett par trådlösa hörlurar (t ex dessa snygga från Urbanears) kan du läsa böcker samtidigt som du jobbar, tränar eller städar!
  • Spara pengar till något du vill ha. Det finns appar som hjälper dig få kontroll över ditt sparande på ett enkelt sätt. Det finns ett gäng appar som hjälper dig få överblick på vart dina pengar tar vägen, t ex Lunar och Tink, men jag är lite extra förtjust i Dreams – en app där du sätter upp ett specifikt mål för ditt sparande. Så smart!
  • Lär dig något nytt. Att lära sig nya färdigheter är så otroligt viktigt för självkänslan. Finns det något du alltid velat lära dig? Eller kanske något du vill bli bättre på? Jag har några tips för dig som vill se onlinekurser hemma från soffan: Moderskeppet, Skillshare, Khan Academy & Udemy.

Kanske prova att vara jourhem åt en hund? ♡

  • Bli mer aktiv. Ett klassiskt nyårslöfte, eller hur? Men du behöver faktiskt inte gå från att vara soffpotatis till att bli maratonlöpare. Det är bättre att ha realistika mål, t ex att ta en promenad 2 gånger i veckan eller att bli andfådd minst 1 gång per dag. Att använda en FitBit är ett riktigt bra sätt att hålla koll på din dagliga aktivitet. Appen RunKeeper är också poppis! (för Andriod och för iPhone). Kolla även vårt inlägg om fitness-youtubers som ger dig ett ordentligt träningspass hemifrån!
  • Få en bättre sovrutin. Jag ska skippa snacket – du vet nog redan hur viktigt det är med sömn (och jag gissar att du är slarvig med sömnen, precis som jag själv). Kom till ro på kvällen med Pukka Night Time Tea, en bra bok och sömnmeditation med appen Headspace.
  • Drick mer vatten. Försök dricka minst 1 liter vatten varje dag, men helst upp mot 3 liter (jag vet, vem sjutton dricker 3 LITER vatten om dagen?). Men du, har du sett de coola vattenflaskorna från Glacial? Mina favoriter är deras Wild Leopard och Black Marble. Se till att alltid ha en vattenflaska i närheten så är du good to go!
  • Fotografera mer. Och då menar jag inte bara högtider och speciella stunder – fotografera mer vardag! Det är vardagsbilder du troligen kommer uppskatta mest när du blir äldre. Genom molnlagring, t ex Google Drive, Dropbox eller iCloud, kan du fotografera utan att behöva oroa dig för att minnet på telefonen tar slut. Eller varför inte använda en kamera som automatiskt printar dina bilder, som den här coola INSTAX kameran?

Fotografera mer med INSTAX polaroidkamera♡

  • Börja skriv dagbok. Nu tänker du säkert ”varför då?” och ”hur ska jag ha tid med det?”, men att skriva dagbok behöver inte ta mer än 5 min av din dag, och det har visat sig vara en bra metod för att få kontroll över sin tid och sina tankar. Du kan till exempel använda dig av Sanna Sporrongs fylla-i-dagböcker: Tacksamhetsdagboken eller Morgondagboken
  • Rensa och sortera garderoben. Eftersom det som finns inuti garderoben inte syns på utsidan använder jag ofta garderoben som en plats att kasta in grejer – och sen glömma bort det (eller rent av ignorera det). Tänk vad skönt det vore med en fräsch, sorterad och organiserad garderob! ELLE har en bra steg-för-steg guide som säkert får dig att komma igång med din garderobrensning!

Har du ett tips på ett nyårslöfte, eller vill berätta om ett nyårslöfte du faktiskt lyckades hålla? Lämna en kommentar! 😍

Dela inlägget:

Rulla till toppen

Vad roligt att du vill komma på gruppsamtal!

Lämna ditt namn och din e-post för att boka en plats i vårt gruppsamtal. När du har bokat din plats kommer vi att kontakta dig med mer information om hur du deltar.